Nyhed

David Hamilton Jackson og kampen mod den danske kolonimagt

David Hamilton Jackson viede sit liv til kampen for bedre vilkår for de sorte arbejdere på øerne under det danske kolonistyre. Rigsarkivet sætter i en serie af artikler fokus på den sorte arbejderleder, der fortsat har stor betydning for indbyggerne på US Virgin Islands.

For de fleste danskere er 1. november en almindelig hverdag – men for indbyggerne på de vestindiske øer, der i 250 år var en dansk koloni, er dagen alt andet end almindelig. Det er en officiel helligdag: David Hamilton Jackson Day. Opkaldt efter den sorte arbejderleder David Hamilton Jackson, der under det danske kolonistyre viede sit liv til kampen for bedre vilkår for de sorte arbejdere på øerne.

David Hamilton Jacksons kamp fik de danske koloniherrer til at se ham som en ubehagelig rebel, de skulle holde nede, mens indbyggerne opfattede ham som en helt – og gav ham tilnavnet ’The Black Moses’.

I anledning af det kommende 100-år for salget af Dansk Vestindien til USA har Rigsarkivet digitaliseret 5 millioner sider fra kolonitiden på øerne – herunder flere kilder om David Hamilton Jackson. I artikelserien sætter Rigsarkivet fokus på David Hamilton Jacksons liv, familie og kamp

Læs artikelserie om David Hamilton Jackson her.