Om projektet
I 2017 er det 100 år siden, at Danmark overdrog de tre vestindiske øer til USA. Rigsarkivet har med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Kulturministeriet markeret året ved at formidle de originale dokumenter og kilder samt historien om kolonitiden. Rigsarkivets digitaliseringsprojekt ”Dansk Vestindien – kilder til historien” løb i 4 år og her kan du finde mere om dette temawebsites struktur, scanningen af arkivalierne, hvilke arkivalier fra kolonien der ligger i Rigsarkivet og andre steder, samt om frivilliges arbejde med at indtaste arkivalierne og dermed gøre dem søgbare.

Hvorfor dette website?
I næsten 250 år var Danmark kolonimagt i Vestindien. Helt unikt er der bevaret en enorm mængde beskrivelser, protokoller, breve og illustrationer, som giver en enestående indsigt i historien. Dokumenterne blev fra d. 1. marts 2017 tilgængelige for alle via dette temawebsite.

Brug af websitet
Dette temawebsite formidler historien om den danske koloni i Vestindien. Samtidig er websitet en indgang til millioner af originale dokumenter, som i perioden 2013-16 er blevet digitaliseret og i 2017 gjort tilgængeligt via dette website.

Arkivalierne
Rigsarkivet har digitaliseret 5 millioner sider fra den lokale og centrale administration for Dansk Vestindien. Dem kan man søge i via dette website. Men der findes også arkivgrupper og sager vedrørende Dansk Vestindien i andre myndigheders arkiver.
Skader og scanning
Rigsarkivet rummer millioner af dokumenter, kort, fotos og meget mere, som i ord og billeder formidler historien om Dansk Vestindien. Størstedelen er i god stand og er tilgængelige på dette website. En lille del er desværre i så dårlig stand, at scanning ikke er mulig.
Andre kilder
Langt hovedparten af de historiske dokumenter om Danmarks tid i Vestindien ligger i dag i det danske Rigsarkiv. Der er dog også betydelige samlinger andre steder, som formidler historien om kolonien i Vestindien.
Crowdsourcing
Rigsarkivet åbnede i juni 2015 for et pilotprojekt om crowdsourcing af vestindiske arkivalier.