1866 - 1867

Salgsforhandlinger med USA strander

De før så indbringende aktiviteter i Vestindien blev fra midten af 1800-tallet en dårlig forretning. Det blev fra flere sider foreslået, at kolonien burde sælges.

USA tilbød at købe øerne i Vestindien

Da Danmark blev svækket ved tabet af Sønderjylland i 1864, henvendte USA sig og tilbød at købe øerne – også for at undgå, at andre kom dem i forkøbet. Efter indgående forhandlinger blev de to regeringer enige om en salgspris på 7,5 millioner dollars. Det blev dog besluttet, at der forinden skulle afholdes folkeafstemning på øerne om salg eller ej.

USA trak sig ud af handlen

Ved afstemningen var der klart flertal for at skifte Dannebrog ud med Stars and Stripes, og den danske regering var ivrig for at sælge øerne. I USA opstod der snart problemer. Kongressen og præsidenten trak sagen i langdrag, og efterhånden blev det klart, at man ikke ville købe kolonien. I 1870 erklærede senatet definitivt, at amerikanerne ikke ønskede at købe øerne i Vestindien af Danmark.

Portræt tegning af Waldemar Rudolph Raasløff.
Den danske officer, diplomat og krigsminister Waldemar Rudolph Raasløff, som i USA i 1860’erne forestod forhandlinger om eventuelt salg af den danske koloni i Vestindien. (Illustreret Tidende).